Cycle Tours Almere

Explore the future!
 

Growing Green Cities tour

Tijdens de tour worden diverse stops gemaakt bij Growing Green Cities spelddragers, Floriade Parade projecten en/of andere groene of gezonde initiatieven in Almere geïnspireerd en/of mede mogelijk gemaakt door de Floriade. Welke en hoeveel van de vele locaties er worden aangedaan tijdens de tour gebeurt in overleg met u en is mede afhankelijk van de mogelijkheden op dat moment.

Eén van de stoplocaties is ook het toekomstige Floriade expo terrein. Hier wordt een toelichting gegeven door een deskundige van de Floriade. Verteld wordt over de laatste nieuwtjes met betrekking tot de ontwikkelingen van de Floriade Expo en het terrein.
De fietsroute leidt de deelnemers daarnaast langs de bijzondere architectuur en door het vele groen wat Almere rijk is. Waaronder ook door het natuurgebied Almeerderhout om zo bij het Stadslandgoed de Kemphaan te komen. Tijdens een stop hier bezoeken de deelnemers een heus modern waterkasteel en is er een mogelijkheid voor een lunch duurzaam bereid van insecten. Daarnaast kan ook een bezoek worden gebracht aan het Buitencentrum van Staatsbosbeheer.

Een ander voorbeeld van een stop tijdens de Growing Green City Fiets tour is voor het bezoeken van het Bierlab en/of de hoptuin van brouwerij STIJL. Deze Almeerse ondernemers brouwen op een duurzame wijze circulaire Almeers bier. Uiteraard behoort een heuse bierproeverij ook tot de mogelijkheden.

Na de diverse stops wordt de route vaak vervolgt of beëindigd met een fraaie tour langs het Weerwater en wordt er gefietst over het nieuwe blauwe (Floriade) recreatie pad door het Lumiërepark met een prachtig uitzicht op de skyline van Almere.

  • Tijd: In overleg
  • Tour inclusief gids en diverse stops
  • Op de fiets, elektrische fiets of tandem
  • Prijs: In overleg
  • Voor groepen vanaf 10 personen